fredag 27. august 2010

Tur – retur Rhodos i august

Jeg hadde lang sommerferie i år, en hel måned sammenhengende og sånn som været var i Trondheim i vår og på tidlig sommer så var det en briljant ide å booke litt sol og varme.

Rhodos var i lange tider ett av nordmenns favorittchartermål og fra gammelt av henger vel “charter” karakteristikken godt i. Men ut fra omtaler i diverse aviser og reiseguider, så har stedet fått en liten oppsving i rykte etter at man har pusset opp og shinet litt etter mange år med turisme.

Så da jeg skulle booke tur sto valget mellom Kos og Rhodos, og jeg valgte Rhodos fordi jeg da kunne bo i byen – noe som viste seg å være et godt valg!

Booket reise gjennom Ving – jeg er fortsatt veldig lat når jeg reiser alene, jeg vil ha et bra hotell, det skal være nært by og strand og jeg vil bli bragt rett til døren på hotellet uten å stresse.

Hotellet var riktig fint, og hadde en meget bra plassering – hotel Kipriotis. Å reise på ettermiddagen har sine fordeler – man slipper å stå grytidlig opp, men på den andre siden så kommer man frem midt på natten og det er ikke riktig så morsom.

Rhodos by

All kaffen på flyet gjorde at jeg var lys våken da jeg kom meg inn på hotellrommet, måtte et par ganer ned i resepsjonen for å få en nøkkel som virket, men betjeningen var både hyggelig og hjelpsom (og et par av dem snakket skandinavisk).

Var veldig fornøyd med rommet, men hadde bestilt med "begrenset havutsikt” – noe som slett ikke var verdt pengene.

Rhodos by

Første morgenen sporet jeg opp Vingvertene slik at jeg fikk booket utfluktene jeg hadde tenkt meg, etter lite søvn om natten så orket jeg dessverre ikke en guidet vandring i Rhodos by samme dag. Men det er da minst like spennende å vandre på egenhånd :)

Temperaturen lå på rundt 30 grader denne uka, men det blåste en deilig vind som gjør at det ikke virker så hett. Stranden nedenfor hotellet var delvis rullesteiner og delvis sand, og hadde solstol og parasoller til leie (skal jeg slappe av på stranda så er jeg happy for det ;)). Hadde aldri tenkt på det før, men alle solstolene var vendt bort fra havet for å være rettet mot sola og det var veldig underlig – tror aldri jeg har sett det før, men man kunne snu stolene utpå dagen og fortsatt får sol på kroppen.

Etter noen timer på stranda, en svømmetur i bassenget (det var litt mye bølger for meg i havet de første dagene) var det på tide å rote litt rundt i byen og se om jeg fant frem til den gamle bydelen og klarte å finne noe å spise.

Rhodos by består av en ny bydel der man finner massevis av hoteller, barer, restauranter og turistsjapper. Men det er også mulig å handle andre ting, mange av de store internasjonale kleskjedene har butikker her og merkebutikkene ligger tett. Jeg fant et par Starbucks og sjelden har vel en frappuchino espresso smakt så godt som i 30 grader. Med kartet i hånden så gikk jeg på oppdagelsesferd og fant veien til den gamle bydelen. Det var et fantastisk sted og jeg tror nesten jeg må ha en egen bloggpost bare om det!

Når solen begynte å gå ned hadde jeg funnet meg et sted å spise, Rustico het det inne i gamlebyen. Riktig god mat – jeg spiste taziki og kleftiko, med rødvin til og  med en liten bris rundt omrking når mørket senker seg er det himmelen på jord å bare sitte å nye øyeblikket!

IMG_0136 IMG_0138 IMG_0135

Flere bilder fins på flickr.

Ingen kommentarer: