søndag 12. september 2010

Vakre Lindos.

Lindos er en av de mange postkortbyene som fins i Hellas – jeg hadde ikke noe spesielt forhold til dette stedet før jeg dro til Rhodos, men bestemte meg for å være med på tur dit.

Og for et sted! Det ligger i åssiden ved en vakker bukt, og er hvitkalket som vi ser på bilder fra Hellas.

Rhodos 2010 260

Selve byen har så smale gater at det ikke er mulig med motorisert trafikk i bygatene, så bussen stoppet oppe ved hovedveien der det gikk gratis småbusser ned til byen.

I selve byen går trafikken på sånne:

Rhodos 2010 263

Veldig forståelig for man kan nesten ta i veggen på begge siden av gatene når man står midt i. Første post på programmet var en tur opp til Akropolisen. Mange trappetrinn å klatre og stien opp er rimelig blankpolert, det var en høydare da en av damene i høyhælte stroppesandaler klagde til guiden over at det var glatt. Jeg er nok litt skadefro og ondskapsfull som ikke syntes synd på henne, men hvem i himmelens navn drar på sightseeing i pensko? Hvis du aldri har dratt på sånt før, så er første bud å ha gode sko.

 Rhodos 2010 272

Guiden vår på denne turen var innfødt på Rhodos og hele turen fortalte og forklarte han om levemåte og hva vi så på veien til Lindos. Han fortalte også historien bak akropolisen, og historien til Lindos by.

Det var en heit dag så klatreturen oppover var en svett affære, men absolutt verdt det. Utrolig å se hva mennesker har bygd opp gjennom tidene – og ikke minst til ære for gudene.Rhodos 2010 273

Oppe på akropolisen var det rehabilitering underveis – da jeg var på Kreta og så Knossos syntes jeg det var helligbrøde det de hadde gjort med ruinene. Men på Lindos var det gjort med respekt, og som guiden sa – den er ikke bygget på en gang, til alle tider har den vært påbygd og renovert. Det er sånn den har vokst frem gjennom tidene, og da er det egentlig naturlig at man bygger opp og vedlikeholder sånn at stedet bevares for fremtiden.

Rhodos 2010 296

Rhodos 2010 306

Rhodos 2010 314

Etter den varme turen oppover var det godt å komme inn i de skyggefulle gatene igjen, kunne sikkert gått rundt her med kameraet i timevis, men varmen jaget meg inn på en liten kafe for en iskrem og litt drikke :)

Rhodos 2010 330

De flotte mosaikkgulvene du ser her gikk igjen over alt i hele byen, de er lagd av små runde stein som kommer fra strendene på øya.

Tiden gikk dessverre alt for fort i Lindos, så etter litt spasering rundt i de nærmeste gatene var det på tide å sette snuten hjemover til Rhodos by.

Jeg avslutter denne bloggposten med noen bilder fra de flotte smale gatene, er du på Rhodos – så dra til Lindos, men ha god tid :)

Rhodos 2010 338

Rhodos 2010 333

Rhodos 2010 341

Flere bilder fra Lindos har jeg på flickr.

Ingen kommentarer: