søndag 9. desember 2007

Advent.Allerede i dusjen i går startet den strategiske planleggingen - her må hår og alt vaskes så jeg er klar til en lengre innsats i sjoppinghelvete. Lørdag på julesjopping midt i advent er en opplevelse der man må påregne høyt stressnivå.

Under hårvasken vurderes ulike alternative parkeringsmuligheter og ruter... heldigvis er årets gavekjøp planlagt nøye, så det er om å gjøre å finne den optimale planen.

En kaffekopp må til... her må det lades opp på alle måter :) Så er det å få ut bilen og komme i gang!

Relativt tidlig ute... klokka kun 11 på en lørdag... Securitas er på plass og vinker inn på ledige plasser i parkeringshuset - slipper å parkere på en knølete plass og er fornøyd med det.

Først jernvare... så leketøysbutikk.... allerede er nevene fulle av poser med uhåndterlige pakker... innom bokhandel.. glassmagasin... begge never fulle... nå må noe plasseres i bilen. Kjapp påfylling av matvarer...og en flaske vann å styrke seg på... her skal vi ikke hvile på laurbærene. Turen går innom en sportsbutikk, enda en bokhandel... før jeg ender opp på sjoppingens mekka...IKEA.

Nå begynner det hele å bli en svett opplevelse... både for meg og viskortet. Heldigvis har jeg en plan for handelen og går målrettet mot det jeg skal ha... smyger meg forbi småbarnsfamiler med hylende unger... damer på sightseeing med gubben på slep... unge par som vurderer sin første sofa og får gjort det jeg skal. Denne gang havner det bare et par små brett med julepynt ekstra i posen... ikke noe å ergre seg over... julepynt må man jo ha! ;)

I kassen skifter de på betjening rette før min tur... en guttunge overtar... sannsynligvis nettopp våknet etter en heidundrende fest fredga kveld. Han roter frem og tilbake med varene... til slutt tror jeg han havnet i nærheten av riktig sum uten at jeg har turt å sjekke kassalappen. Da var jeg moden for å komme meg hjem.

4 timer etter at jeg dro er jeg hjemme igjen, pakkene kan ikke besiktiges av gubben... man har jo hemmeligheter før jul. Så alle 35 posene må drasses opp egenhendig... enkelte ting gjemmes godt før noen vet det og også i år er det så langt ingen fare for avsløring.

Så må status konsolidereres... joda... har funnet 95% av de gavene som skal sendes i posten... noen som skal leveres lokalt er fortsatt ikke innkjøpt men jeg har morgendagen fri! Så litt baksing med gavepapir nå så får jeg avgårde pakkene før postens frist og det blir jul i år også!

2 kommentarer:

Landliv sa...

Høres jo ut som det gikk riktig så bra - du er jo bra i rute! Jeg ville trodd at kun IKEA ville tatt 4 timer minst!
Nå kan du puste lettet ut og kose deg med innpakking og tanken på at du har alt under kontroll!
Selv har jeg bestilt det meste på nettet... så det er bare å håpe at det dukker opp snart!

Mokki sa...

:) Hvor lenge var Adam i paradis? Jeg fikk selvsagt kastet på meg en influensa som har gjort meg sengeliggende i flere dager... så mye for å være i rute ;) Nå tror jeg at jeg er på bedringens vei og får begynne å gjøre litt vei i vellinga med rydding og vasking1