fredag 11. juli 2008

Feriestemning.

Å dra på tur gir en egen stemning... av forventning... av nye lukter... opplevelser og inntrykk.

Starte tidlig en lørdagsnatt... kjøre gjennom byen når alle andre er på vei hjem fra fest for å rekke et fly. Den lille nervøse stemmen i magen når man skal sjekke inn - har jeg husket alt?

Venting på flyplassen, heldigvis så er alt i rute siden vi sikkert er første fly som skal avgårde denne morgenen klokka 6. Ombord er det alltid like spennende hva slags rart de skal servere, om forhåndsbestillingen er klar, hvor man skal sitte...

På Comfortklasse er drikke inkludert så selv om klokka bare er ni blir det hvitvin til maten - varm mat for oss i særklasse;)

Kapteinen opplyser at klokka må stilles frem når vi lander for her er vi på annen tid... ferietid! Dørene til flyet åpnes og den varme fuktige lufta strømmer inn... det er et annet land og et helt annet klima.

Bitte liten flyplass - ingen som orker å sjekke om vi nordmenn skulle finne på å ta med en liter for mye sprit, vi ville vel være straffa nok med prisen likevel.

Bussen forlater deg en bit unna hotellet... bagasje dras over steinlagte veier. Steiner som er glattpolerte av slitasje. Det renner svette på ryggen av den uvante varmen... sort langbukse og genser er for mye i 30 grader.

Hotellrom... endelig... føttene kan slenges opp på kritthvite laken og hodet kan hvile en stund fra duringen og det kjennes plutselig lenge siden kl 0300 om natten...

Santorini 2008 033

Etter hvilen må man ut å undersøke... nye inntrykk. Lang gate langs stranden, hotellet er 5 meter unna en lang, mørk strandstripe med svarte runde småstein som er polert etter at vulkanen har spyttet dem ut.

Santorini 2008 225

Promenaden består av små minimarked med bruskjølere, postkort og solkrem, og restauranter som serverer frokost lunsj, middag, iskremer og øl.

Doven stemning - lite ungdom som skal feste, mange par i varierende alder, mange familier med barn fra spebarnsalder til tenåringer.

Santorini 2008 048

Santorini har en vind som kjøler og gjør at varmen ikke er så intens og at det ingen steder lukter den spesielle duften av kloakk og søppel som er så typisk i middalhavslandene. Nesten så man savner den... men bare nesten....

Tidlig morgen og duften av solkrem... faktor 20 til blek norsk hud og 50 på nese og panne. Sekk med håndkle, vann, solkrem, et lass med bøker og en ipod. Nesen i retning stranda...

Den beste plassen er på en solseng under en parasoll på rekken som er nærmest vannet... uhindret utsyn til bølgene som skyller inn over.... musikk på øret, bok å lese.... ren, pur, luksus av tid til å nyte!

Når varmen plager er en dipp i vannet godt... det gir kjølig lindring, men vinden forhindrer at man blir for varm.

Santorini 2008 022

Ferie er deilig! Stemning, frihet til å gjøre det man vil når man vil!

3 kommentarer:

hagenpahytta sa...

Akk o akk o akk, altså!
Så deilig :-D

RandiF sa...

Kjenner meg igjen der, ja. Håper dere tok fjellturen opp bakenfor byen også

Liv Irene sa...

Høres herlig ut dette her! Så flink du er til å beskrive steder og stemninger:)